Saagatalot

Muuttovalmis vai täysvalmis?

Mitä muuttovalmiissa talopaketissa ei ole verrattuna täysvalmiiseen talopakettiin?

Muuttovalmis talopaketti sisältää talon perustukset ja talon rakentamisen, mutta näiden lisäksi joudut itse huolehtimaan monista käytännön asioista, selvityksistä, valvonnasta, nurmikon kylvöstä ja niin edelleen – ennen kuin voit muuttaa uuteen kotiisi.

Vertaa toimitussisältöjä >>

Tarkemmin sanoen maatyöt, pihatyöt, rakennusluvan hakeminen, liittymäsopimukset sekä ulkomaalaus puuttuvat muuttovalmiista talopaketista. Lisäksi hoidettavaksesi jää rakennusprojektin vastuutehtävät, eli esimerkiksi vastaavan työnjohdon ja pääsuunnittelijan järjestäminen.

Karkeasti voisi sanoa, että muuttovalmiista talopaketista puuttuvien asioiden hoitaminen vie kokemattomalta talon rakennuttajalta aikaa useista viikoista jopa kuukausiin. Omaa aikaa arvostavalle muuttovalmis siis ei sovellu erityisen hyvin.

Millainen rahallinen riski muuttovalmiissa talopaketissa on?

Rahallisesti edellä mainittujen asioiden hoitaminen voi tarkoittaa mitä vain 10 000 euron ja 100 000 euron väliltä. Näin ollen ilman vankkaa kokemusta ja ammattiaitoa et välttämättä pysty etukäteen tarkasti arvioimaan koko projektin kustannuksia.

Arvaamattomia kustannuksia aiheutuu esimerkiksi maatöistä sekä vesi-, viemäri- ja sähköliitostöiden tekemisestä. Myös esimerkiksi työmaan sähkönkulutus voi tulla yllättävänä lisäkuluna.

Nämä asiat eivät tietenkään ole ongelma, mikäli sinulla on niistä ennestään kokemusta ja ammattitaitoa. Siksi suosittelemmekin muuttovalmista talopakettia ensisijassa sellaiselle rakentajalle, joka osaa jo ennestään itse hoitaa rakentamiseen liittyviä asioita.

Täysvalmis talopaketti sisältää koko rakennusprojektin

Täysvalmis talopaketti on hyvä vaihtoehto sinulle, joka et halua käyttää projektiin paljoa ylimääräistä aikaa ja haluat tietää kaikki rakentamisen kustannukset etukäteen. Täysvalmiin ostaessasi pääset kuitenkin osallistumaan projektin mukavimpaan vaiheeseen, eli esimerkiksi valitsemaan sisustusmateriaaleja ja keittiön kalusteita.

Täysvalmiissa Saagatalot ottaa budjetin ylittymisestä riskin asiakkaan puolesta – miten se on mahdollista?

Täysvalmis tarkoittaa asiakkaalle yhtä sopimusta ja yhtä hintaa, joka kattaa koko rakennusprojektin alusta loppuun asti. Sinun ei tarvitse palkata erikseen esimerkiksi työnjohtajaa tai pääsuunnittelijaa, eikä teettää kalliita selvityksiä ja lähettää itse rakennuslupahakemuksia.

Me olemme kokemuksen kautta oppineet rakentamisprosessiin liittyvät riskit ja kuinka niiltä vältytään. Meillä on asiantunteva henkilökunta, joka tuntee rakentamisen eri vaiheet läpikotaisin. Siksi osaamme arvioida rakentamisen kustannukset erittäin hyvin ja voimme myydä täysvalmiin talopaketin asiakkaallemme yhdellä sopimuksella, ennakkoon sovittuun hintaan.