Saagatalot by Slogan

Täysvalmis koti Oulussa, Johanna ja Juha

”Meille tärkeää rakennusprosessissa oli aikataulussa pysyminen ja palvelun saaminen yhdestä paikasta. Ilman kokemusta rakentamisesta täysvalmis vaihtoehto oli meille täydellinen valinta”, kertoo Johanna.

Saagatalot toteutti Johannalle ja Juhalle täysvalmiin kodin Ouluun. Perhe muutti uuteen kotiin vuoden 2021 marraskuussa. ”Olemme viihtyneet hyvin. Koti tuntuu täysin omalta”, pariskunta pohtii. ”Olemme olleet tyytyväisiä tekemiimme muutoksiin ja ammattilaisten kädenjälkeen.”

Yhteen tasoon rakennetussa 110 neliöisessä erillistalossa on kolme makuuhuonetta, tilava eteinen, arkieteinen, u-mallinen keittiö, kodinhoitohuone, ylellinen sauna pesutiloineen sekä vaatehuone.

Kodin suunnittelu

”Kun kuulimme Saagatalon muuntelumahdollisuuksista halusimme luoda meidän näköisen kodin”, summaa Johanna. Saagatalojen rakennussuunnittelija muokkasi pohjaa parin toiveiden mukaan. Vaatehuoneen paikkaa muutettiin, luotiin tilava eteinen sekä arkieteinen, kodin huoneistoalaa kasvatettiin ja sisäkatto korotettiin. ”Näihin kaikkiin sekä pienempiin yksityiskohtiin saimme hyviä vinkkejä Saagatalojen ammattilaisilta”, Johanna ja Juha iloitsevat.

Oman kodin ostaminen on usein elämän suurimpia hankintoja. Johannan ja Juhan kotiunelman toteuttamisessa oli mukana ulkopuolinen sisustussuunnittelija. ”Halusimme kodista juuri meidän näköisemme, ja koska kotona vietetään paljon aikaa, halusimme panostaa kokonaisuuteen. Mahtavasta sisustussuunnittelijasta oli meille apua”, kuvailee Johanna.

Rakentaminen alkaa

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Pariskunta oli tyytyväinen rakennussuunnittelijan kanssa hiottuun pohjaan ja tekemiinsä valintoihin, jotka tehdään ennen rakennuslupahakemuksen jättämistä. Rakennusprojektin aikana Saagatalojen asiakaspäällikkö vastasi perhettä askarruttaviin kysymyksiin ja piti heidät kartalla projektin kulusta. ”Aikataulu piti”, kertoo Juha ja lisää ”Vierailimme työmaalla säännöllisesti prosessin edetessä.” Pariskunta on mielissään helppoon ja vaivattomaan tapaan rakentaa koti Saagatalojen kautta.

Kotiutuminen uuteen kotiin

Pariskunta kertoo viettävänsä suurimman osan ajasta kodin keittiö-oleskelutilassa. Siellä on tilaa myös lapsen leikkialueelle. ”Lisäksi sauna ja kylpyhuone muodostavat mukavan kokonaisuuden”, täydentää Juha. Hän nauttii saunomisesta ja yhdeksi hänen lempiasiakseen uudessa kodissa onkin muodostunut saunan läheisyydessä oleva sivuterassi, jonne pääsee löylyjen jälkeen helposti vilvoittelemaan.

Johanna mainitsee yhdeksi suosikikseen pienen vessan. Kaunis wc onkin kuin karkki, sillä sinne on tummien sävyjen kaveriksi valittu roosan sävyinen laatta. Johannan toinen suosikkitila talossa on käytännöllinen vaatehuone, joka sijaitsee kodinhoitohuoneen ja vanhempien makuuhuoneen välissä.

Perhe on niin ikään ollut tyytyväinen alueeseen, jolle talo rakennettiin. ”Oma pihamme ei ole kovin suuri, mutta varsin sopiva meille”, kertoo Johanna ja jatkaa ”Lähistöltä löytyy paljon puistoja, joissa vierailla lapsen kanssa.” Pientaloalueelta löytyy niin päiväkodit kuin koulutkin.

”Oman kokemuksen pohjalta voimme suositella Saagataloja”, summaavat Johanna ja Juha.

Onnea uuteen kotiin koko perheelle!

Katso kuvat tästä kodista >>

Rakentajan ideakuvasto

Tilaa tästä sähköpostiisi uuden kotisi suunnittelun tueksi ILMAINEN inspiraatiokuvasto, josta löydät ideoita ja vinkkejä uuden Saagatalosi suunnitteluun!

Löydä alueesi talomyyjä