Täysvalmis koti Kempeleessä, Reeta ja Antti - Saagatalot
Saagatalot

Täysvalmis koti Kempeleessä, Reeta ja Antti

”Ei tätä oikein vieläkään voi uskoa todeksi, että uusi koti on valmistunut, eikä meidän ole tarvinnut kuin katsoa vierestä”, kertoo Reeta.

Saagatalot toteutti Reetalle ja Antille täysvalmiin kodin Kempeleeseen. Täysin perinteisellä tavalla uuden kodin hankinta ei kuitenkaan tapahtunut, sillä kyseessä oli Saagatalojen järjestämän taloarvonnan voitto, jossa pääpalkintona arvottiin omakotitalo täysin valmiiksi rakennettuna.

Arvontavoitto keväällä 2018 osui sopivaan ajankohtaan, sillä nuoripari oli juuri saanut ensimmäisen lapsensa ja kasvava perhe tarvitsi enemmän tilaa.

Reeta ja Antti kokivat taloprojektin erittäin helpoksi. ”Tuntuu ihan uskomattoman hyvältä, että tämä talo on jo melkein valmis. Ei tätä oikein vieläkään voi uskoa todeksi, että tämä talo on valmistunut, eikä meidän ole tarvinnut kuin katsoa vierestä”, he kertovat.

Suunnitelmat hahmottuvat

Uuden kodin rakennuspaikaksi valikoitui luonnonkaunis alue Kempeleessä ja suunnitelmia alettiin hahmotella yhdessä asiakaspäällikön kanssa. Pariskunnan toiveena oli käytännöllinen talo, jossa on isot olohuoneen ikkunat ja terassi.

Suunnittelun pohjana oli Saagatalojen 90-neliöinen kolmen makuuhuoneen talomalli, jossa on reilunkokoiset ja avarat oleskelutilat sekä hulppea aurinkoterassi. Talon pohjaratkaisua muutettiin hieman ja asuinneliöitä lisättiin. Lisäksi Antti toivoi autotallia erilaisia harrastuksia varten.

Reeta kertoi uuden talon tuovan helpotusta arkeen, sillä entisessä asunnossa ei ollut riittävästi tilaa kolme hengen perheelle.

Rakennuslupa myönnetty!

Saagatalojen täysvalmiiseen kotiin kuuluu suunnittelun ja rakentamisen lisäksi kaikki taustatyö eli projektiin liittyvät selvitykset, paperityöt sekä yhteydenpito viranomaisiin.

Rakennuslupa saatiin juhannuksen alla, minkä jälkeen tontilla päästiin aloittamaan maatyöt. Työt etenivät vauhdilla, ja alkusyksystä seinäelementit ja katto asennettiin jo paikalleen. Lokakuussa tontilla edettiin pihatyövaiheeseen, jolloin nurmimullat levitettiin ja nurmikonsiemenet kylvettiin valmiiksi.

Valintoja ja sisustussuunnittelua

Syksyllä Reeta ja Antti pääsivät valitsemaan sisustusmateriaaleja ja kiintokalusteita, sekä tekemään sähkösuunnittelua uuteen kotiinsa.

”Oli mukava käydä sisustusta läpi alan ammattilaisen kanssa. En olisi itse osannut ajatella asioita niin monesta näkökulmasta. Siellä sai hyviä vinkkejä ja toteutusideoita”, Reeta kertoo.

”Saunasuunnittelussa Lumisaunoilla meille näytettiin eri vaihtoehtoja: mitä kuuluu pakettiin ja millaisia lisähintaisia vaihtoehtoja on tarjolla.  Puustellilta saimme hyviä neuvoja muun muassa kaappien järjestyksien kanssa”, kertoo Reeta.

Työt etenevät

Kun kaikki valinnat ja sisustussuunnitelmat oli tehty, alkoi Reetalla ja Antilla odotteluvaihe. Sillä aikaa talon sisävaiheen työt etenivät vauhdikkaasti.

”Viimeiseksi tänne on valmistunut lattia ja keittiö, myös seiniä on maalattu. Listoitukset on kaikki nyt tehty ja saunakin tuli ihan vasta. Täällä näyttää jo aivan omannäköiseltä, eli oikein mielellään tänne muuttaa. Omat kalusteet enää puuttuvat. Olemme ostaneet jo uuden ruokapöydän, sohvan, maton sekä lamppuja”, kertoi Reeta innoissaan tammikuussa, jolloin muuttoon oli enää muutama viikko aikaa jäljellä.

Onnea uuteen kotiin!

Koti viimeisteltiin valmiiksi tammikuun 2019 aikana, ja helmikuussa avaimet luovutettiin uusille asukkaille.

”Tässä talossa täyttyivät kaikki toiveet. Nyt on Nooalla tilaa temmeltää, ja ikkunoista näkyy ihana maisema”, kertoi Reeta.

Onnellisia hetkiä uudessa kodissa!

Rakentajan ideakuvasto

Tilaa tästä sähköpostiisi uuden kotisi suunnittelun tueksi ILMAINEN inspiraatiokuvasto, josta löydät ideoita ja vinkkejä uuden Saagatalosi suunnitteluun!

Löydä alueesi talomyyjä