Saagatalot

Lattiamateriaalin valinta

”Harkitse huolella materiaalivalinnat ja niiden sävyt – ne tulevat hallitsemaan koko kodin ilmettä. Tilasta toiseen siirryttäessä on ilme hyvä pitää yhtenäisenä. Mieti siis, mikä on kotisi punainen lanka ja anna sen ohjata suunnittelua.”

Miten valita oikea lattiamateriaali?

Lattiamateriaalia valitessa kannattaa ulkonäön lisäksi ottaa huomioon liuta muitakin ominaisuuksia. Kestävyys, laatu, pitkäikäisyys ja monet muut yksityiskohdat vaikuttavat lattian valintaan. Päätökseen kannattaa käyttää aikaa, sillä lattia on yksi suurimmista materiaalivalinnoista, joita rakennusprojektin aikana tehdään. Lattia valitaan parhaimmassa tapauksessa vuosiksi eteenpäin, joten ota huomioon perheesi tarpeet ja toiveet.

Alla on esitelty Saagatalojen ammattilaisten valitsemat ajattomat ja laadukkaat vaihtoehdot kotisi lattiamateriaaliksi.

Laminaatti

Laminaatti on kestävä, helppohoitoinen ja oikein hoidettuna myös pitkäikäinen. Tavallisesti laminaattilattia muistuttaa parkettilattiaa, mutta se on hieman edullisempi ja kestävämpi vaihtoehto. Esimerkiksi auringonvalo ei muuta laminaatin pintaa tai väriä.

Materiaalina laminaatti sopii kestävyytensä ansiosta moneen tilaan. Laminaatti sietää huonosti kosteutta, joten laminaattilattian pesu tulee tehdä mahdollisimman vähällä vedellä, ettei vettä pääse laminaatin saumoihin tai lattian alle, mikä aiheuttaa laminaatin turpoamista ja vioittumista.

Laminaatti Cello Hailuoto vaalea. Kuva Kesko.

Parketti

Parketti on ekologinen, laadukas, arvokas ja aitoa puuta oleva lattiamateriaali. Parketti tuntuu lämpimältä jalan alla. Materiaalinsa ansiosta puupinta on uudelleen hiottavissa ja käsiteltävissä, mutta esimerkiksi lemmikkikodissa kannattaa ottaa huomioon, että puupinta on herkkä kolhuille ja naarmuille.

Oikealla hoidolla parkettilattia on pitkäaikainen valinta, eikä se menetä arvoaan vuosien saatossa. Tyylikäs ja ajaton parketti on luonnollinen, ja sopii materiaalina hyvin myös allergikolle.

Parketti Parla Deko Bulevardi. Kuva Kesko.

Hybridilattia

Hybridilattiassa yhdistyvät laminaatin puupohjaisuus sekä vinyylilankun kosteudenkestävyys. Näiden ominaisuuksien vuoksi hybridilattia soveltuu kodin kuivien tilojen lisäksi myös kosteudelle alttiisiin tiloihin, kuten eteiseen ja keittiöön. Lattia kestää hyvin kulutusta, roiskeita ja se on helppohoitoinen.

Hybridilattian lämpölaajeneminen on pientä ja se kestää hyvin altistumista auringonvalolle. Puhdistamien hoituu levittämällä pesuainetta lattialle ja pyyhkimällä mikrokuitulevymopilla. Lattian kulutuspinta on erittäin kestävä, joten se sopii erinomaisesti jokapäiväiseen elämään.

Hybridilattia Cello Skatepark. Hybridilattiaa on saatavana sekä puu- että kivikuosissa. Kuva Kesko.

Vinyylikorkki

Vinyylikorkki on hiljainen ja ääntä vaimentava materiaali. Se on myös ekologinen materiaali, sillä vinyylikorkki valmistetaan käsin kuoritusta uusiutuvasta kaarnasta puuta vahingoittamatta.

Vinyylikorkkilattia kestää erinomaisesti kulutusta, on helppohoitoinen ja tuntuu jalan alla lämpimältä. Se sopiikin ominaisuuksiensa ansiosta lapsiperheille ja koteihin, joissa on lemmikkieläimiä. Vinyylikorkin päällä on miellyttävä kävellä, sillä se vaimentaa selkään ja niveliin kohdistuvaa rasitusta.

Laatta

Laatta on erittäin kestävä materiaali ja sen ansiosta laattalattia sopii erinomaisesti erityisesti eteiseen ja keittiöön, joissa lattia altistuu usein roiskeille ja kosteudelle. Laattalattia kestää kosteutta ja likaa ja se on helppo pitää puhtaana.

Materiaalina laatta on myös paloturvallinen, ympäristöystävällinen ja haalistumaton. Laattalattian ulkonäköön voi laattakuosien lisäksi vaikuttaa esimerkiksi sauman värin avulla sekä erilaisilla ladontatyyleillä.

Eteisen ja keittiön lattialaatta Assen harmaa 45×45.

Asiakaspäällikkö auttaa valintojen tekemisessä

Tiedämme, että materiaalivalinta, joka vaikuttaa koko kodin ilmeeseen, voi olla hankala tehdä. Saagatalosi rakennusprojektin aikana valinnoissa sinua auttaa projektillesi nimetty asiakaspäällikkö yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa. Jokainen asiakas saa myös käyttöönsä valintaoppaan helpottamaan päätöksentekoa.

Olemme valinneet kotiisi joukon ajattomia, laadukkaita ja tyylikkäitä vaihtoehtoja, joista voit valita mieleisesi. Jos et halua tehdä valintoja itse, voimme halutessasi rakentaa kotisi täysin Saagatalojen valintojen mukaan.

Katso valmistuneita koteja
Tutustu hankintatapoihin

Kuvien värit eivät välttämättä vastaa todellisuutta. Tiedustele viimeisimmät tiedot asiakaspäälliköltäsi.

 

Ota yhteyttä