Saagatalot

Paljonko talopaketti maksaa?

Oletko törmännyt seuraavaan ilmiöön? Talopakettien hintojen vertailu on vaikeaa, toimitussisällöt ilmoitetaan epätarkasti ja hankalasti vertailtavassa muodossa ja oleellisia, kalliita työvaiheita tai kulueriä jätetään pois laskuista, jotta asiakkaalle esitettävä tarjous tai esimerkkihinta vaikuttaisi halvemmalta.

Ei sen missään nimessä pitäisi olla näin vaikeaa, eikä kaupanteon pitäisi perustua epäselvään kokonaishinnoitteluun, joten me päätimme tarttua härkää sarvista ja avata täysvalmiiden Saagatalojen hintoja. Lue siis eteenpäin!

Täysvalmis = muuttovalmis?

Jos täysvalmis on sinulle ennestään tuntematon käsite, katso täältä mitä se sisältää. Saagatalojen täysvalmis talopaketti sisältää koko rakennusprojektin aina luvanhausta nurmikon istutukseen asti, joten mielestämme tämä on paras esimerkki koko rakennusprojektin kustannuksista. Täysvalmis tontti+talo sisältää myös tontin.

Selvyyden vuoksi kerrottakoon vielä, että tunnetuin talopaketin valmiusaste lienee muuttovalmis, mutta se ei nimestään huolimatta sisällä kaikkia rakennusprojektin vaiheita, kuten esimerkiksi liittymiä, lupia, vanhojen rakennusten purkua ja maatöitä (mikä voi muuten tarkoittaa jopa kymmenien tuhansien lisäkuluja myyntihintaan nähden). Älä siis vertaa täysvalmiin hintaa muuttovalmiiseen, vaan katso alta esimerkit Saagatalojen toteuttamista täysvalmiista kodeista ja niihin tehdyistä muutoksista. Näin saat käsityksen siitä, mitä valmis talo maksaa tontteineen, liittymineen ja maatöineen ja mitä erilaiset lisävarusteet ja muutokset karkeasti ottaen maksavat.

Täysvalmiin Saagatalon hinta = myynti-ilmoituksen hinta + tontin varainsiirtovero

Täysvalmiiden tontti+talo -kotien hintoja voit katsoa myytävistä kohteistamme. Hinnassa on mukana koko rakennusprojekti alusta loppuun sisältäen myös tontin hinnan (ellei myynti-ilmoituksessa ole ilmoitettu toisin – joskus tarjoamme myös vuokratontilla olevia kohteita). Jos et tee taloosi juurikaan parannuksia tai muutoksia, puhutaan classic-tason kodista. Tällöin talosi loppuhinta on se, mikä myynti-ilmoituksessamme on kerrottu + tontin varainsiirtovero 4 % (esimerkiksi 100.000 € maksavan tontin osalta varainsiirtovero olisi 4000€).

Mutta entäpä jos haluatkin hieman parannella ja muutella myynti-ilmoituksessa kerrottua toimitussisältöä? Mene siis myytävien kohteidemme sivulle, ja katso esimerkkejä myynnissä olevista kohteistamme alueellasi. Katso sitten alta esimerkit, paljonko erilaiset parannukset ja muutokset tuovat lisähintaa. Nämä yhteen laskemalla saat jo aika hyvän käsityksen siitä, mitä koko rakennusprojekti tulisi sinulle maksamaan. Huomaa, että koska tontin hinta on merkittävä osa kokonaiskustannuksesta, on myytävien kohteidemme hinnoissa merkittäviä alueellisia eroja. Kannattaa siis katsoa nimenomaan oman alueesi kohteiden hintoja, jotta saat realistisen kuvan hintatasosta.

Mitä muutokset sitten maksavat?

Alla olevat esimerkit on jaoteltu kolmeen eri hintaryhmään, emmekä asiakkaidemme yksityisyyden takaamiseksi avaa hintoja eurolleen. Mutta avaamme hintojen suuruusluokkaa, jotta saat käsityksen siitä, mitä erilaiset parannukset ja muutokset maksavat, ja mihin budjettisi riittää. Näin voit miettiä realistisen suunnitelman ja tehdä budjettiisi sopivia sisustusvalintoja ja ratkaisuja.

1. Classic-taso (muutokset tuovat lisähintaa n. 0–5.000 €)

Paljonko talopaketti maksaa?Paljonko talopaketti maksaa?Olohuone keittiö takkasauna ja kylpyhuoneKodinhoitohuonewc

Tältä Classic-tason koti näyttää. Yllä oleva koti on toteutettu täysin myynti-ilmoituksen sisällöllä ilman mitään muutoksia tai lisäkustannuksia. Kokonaisuus on ajattoman tyylikäs, laadukas ja moderni. Tähän kokonaisuuteen on myyntivaiheessa laskettu mukaan myös hieman parannettu laudemalli, etäohjattu kiuas sekä takka, joten niistä ei tässä tapauksessa ole koitunut ostajalle lisäkustannusta myynti-ilmoituksessa ilmoitettuun hintaan nähden.

Classic-tason koti tarkoittaa, että koti rakennetaan täysin tai lähes täysin alkuperäisen Saagatalojen myynti-ilmoituksen toimitussisällöllä (huom! myynti-ilmoituksen kuvissa voi näkyä premium- tai exclusive -tason tuotteita ja materiaaleja joita ei välttämättä ole sisällytetty toimitussisältöön, ja ne kannattaa tarkistaa myyjältä!). Tällöin valitset kotiisi sisustusmateriaalit pääasiassa valintaoppaamme classic-tason materiaaleista, joista löytyy kauniita, ajanmukaisia, sisustussuunnittelijoiden valitsemia vaihtoehtoja. Tässä hintaluokassa muutokset ovat pieniä, esimerkiksi tavallinen suihku voidaan vaihtaa sadesuihkuun tai laminaatti parkettiin.

Lopputuloksena on kaunis ja laadukas koti, jossa et välttämättä joudu tinkimään yhtään mistään, mikäli myynti-ilmoituksen sisältö sellaisenaan miellyttää sinua. Lähtökohtaisesti myytävät kodit onkin suunniteltu siten, että ilman mitään muutoksiakin koti on toimiva ja laadukas.

Classic-tason sisustusmateriaaleissa on runsaasti valinnanvaraa: esim. lattiamateriaaleja on 12 eri vaihtoehtoa ja laattoja lähes 40 erilaista. Saunan vakiosisältöön kuuluu esimerkiksi täyslasiseinä ja Harvian pilarikiuas. Vesikalusteet ovat laadukasta Gustavsberg Nautic -sarjaa ja laadukkaat ja kestävät keittiöt ja kiintokalusteet Saagataloihin toimittaa Puustelli.

Lämmitysmuotona useimmiten classic-tason kodissa on poistoilmalämpöpumppu, joka on kustannustehokas ja ekologinen vaihtoehto.

Saat myös tehdä myytävän kohteen pohjaan veloituksetta sellaisia muutoksia, jotka eivät lisää rakennusvaiheen kustannuksia. Esimerkiksi kuivan tilan seinän siirtäminen onnistuu veloituksetta (kuten vaikkapa kahden makuuhuoneen välinen seinä). Lisäkustannusta syntyy silloin, jos haluat esimerkiksi kasvattaa talon kokoa tai siirtää märkätilan seinää. Huomaa, että monet muut toimijat veloittavat talomalliensa pienistäkin muutoksista, vaikkei muutos vaikuttaisi rakentamiseen kustannuksiin millään lailla.

Huomaa myös, että jos haluat poistaa kodistasi jotain, mikä on laskettu mukaan hintaan, se hyvitetään sinulle loppuhinnassa.

2. Premium-taso (muutokset n. 10.000–20.000 €)

keittiö saareke liesituuletinlasitettu terassi terassilasituskodinhoitohuonesauna kylpyhuonewc

Tältä premium-tason koti näyttää. Tässä kodissa suurimmat kuluerät (yli 1000 € per muutos) muutosten osalta ovat tulleet viilennyksestä, keittiön kalustemuutoksista, sähkö- ja valaisinmuutoksista sekä terassin lasituksista. Sisustusmateriaalit ovat pääasiassa classic-valikoimasta saunaa lukuun ottamatta.

Hieman kalliimpi taso on premium-taso, joka voi tarkoittaa jo yli kymppitonnin lisähintaa myynti-ilmoituksessa ilmoitettuun hintaan nähden. Tässä hintaluokassa voit tehdä kotiisi hieman enemmän muutoksia, jotka yleensä koskevat sisustusmateriaaleja, kiintokalusteita ja saunaa.

Yleisiä muutoksia tässä hintaluokassa ovat esimerkiksi keittiökalusteiden päivittäminen ja pintamateriaalien vaihtaminen. Osa asiakkaistamme myös esimerkiksi lisää kotiinsa viilennyksen ja korottaa oleskelutilojen sisäkattoa. Tavalliset suihkut voidaan vaihtaa sadesuihkuiksi ja saunan paneelit kuusipaneelista esimerkiksi tervaleppäpaneeliksi, sekä kiukaaseen voidaan lisätä etäohjaus. Valaistusta voidaan lisätä ja sähkökalusteet voidaan vaihtaa tyylikkäämpään malliin.

Premium-tason sisustusmateriaalivalikoimasta löytyy hieman enemmän vaihtoehtoja kuin classic-tason valikoimasta. Esimerkiksi laattavalikoimasta löytyy upeita, isoja seinälaattoja ja lattiamateriaaleista parketteja ja vinyylilankkuja.

Premium-tason koti on jo hyvin laadukas ja yksilöllinen, ja monet asiakkaistamme päätyvätkin tähän vaihtoehtoon.

3. Exclusive-taso (muutokset n. 30.000–60.000+ €)

keittiö saarekekylpyhuonesauna kylpyhuonewclasitettu terassi

Tältä näyttää exclusive-tason koti. Tähän kotiin on tehty melko mittavia muutoksia. Isoimmat kuluerät (yli 1000 € per muutos) ovat olleet tasakattokorotus oleskelutiloihin, viilennys, seinämallin wc-istuimet, keittiön kalustemuutokset, sähkö- ja valaisinmuutokset, terassin lasitukset sekä sisustusmateriaalien päivitykset premium- ja exclusive-valikoimien materiaaleihin. Pienempiä muutoksia (alle 1000 € per muutos) ovat esimerkiksi kurasyöppö, tonttien välinen piha-aita, lehtikuusiterassi, Oraksen vesikalusteet ja jätekatos.

Exclusive-tason koti tarkoittaa, että myynti-ilmoitukseen nähden kotiin tehdään radikaaleja, ja hyvinkin mittavia muutoksia. Tällaisia voivat olla esimerkiksi talon mallin muuttaminen ja koon kasvattaminen, terassin kattaminen, ulkoverhouksen tai kattomateriaalin vaihtaminen, sekä piharakennusten kuten autokatoksen ja varaston lisääminen. Myös esimerkiksi lämmitysmuodon vaihtaminen vaikkapa kaukolämpöön tai maalämpöön lisää kustannuksia heti kerralla reippaasti, jopa kymmeniä tuhansia euroja.

Exclusive-tason sisustusmateriaaleista löytyy esimerkiksi upeita kivijäljitelmä-, kuusiokulma- ja mosaiikkilaattoja. Lattiamateriaaleista löytyy todella laadukkaita parketteja ja vinyylikorkkeja. Kylpytilat voidaan kruunata linjalattiakaivolla ja isoilla lattialaatoilla ja wc-tiloihin voidaan asentaa seinämallin wc-istuin. Oleskelutiloihin voidaan myös esimerkiksi lisätä tyylikäs takka (huom! Joihinkin myytäviin kohteisiimme takka on jo sisällytetty myyntihintaan, eikä siitä tule silloin lisäkustannusta!). Keittiöön puolestaan voidaan tehdä melko suuria muutoksia vaikkapa lisäämällä keittiöön saareke ja vaihtamalla laminaattitaso kvartsitasoon, sekä lisäämällä integroidut kodinkoneet.

Exclusive-tason kodit ovat tilavia, yksilöllisiä, useimmiten hyvin persoonallisia ja ylellisiä koteja, joiden sisustusratkaisut saavat aikaan wau-efektin. Näistä kodeista ei puutu mitään ja pienimmätkin yksityiskohdat ovat viimeisen päälle tyylikkäitä ja laadukkaita. On sanomattakin selvää, että tässä kategoriassa muutosten suhteen vain taivas on rajana ja yleensä tavoitteena on se viimeisen päälle oleva unelmien koti.

Saagatalojen valintaoppaan avulla budjettisi pysyy kurissa

Kaikki Saagatalot rakennetaan yksilöllisesti, ja yllä olevat kolme esimerkkiä eivät tietenkään edusta kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja. Voit luonnollisesti valita lisähintaisia tuotteita ja muutoksia oman makusi mukaan mistä vain hintaluokasta, jos niin haluat. Muutosten kustannukset lasketaan juuri sinun talosi menekin mukaan. Jokainen asiakkaamme saakin käyttöönsä Saagatalojen valintaoppaan, jossa on kerrottu kaikkien lisävalintojen ja muutosten hinnat, joten valintaoppaan avulla oman kodin lopullisen budjetin laskeminen on siis melko suoraviivaista. Kun mietit talon rakentamista, kannattaa pohtia mitkä asiat ovat itselle välttämättömiä ja mitkä ovat ns. makuasioita, joista voit tarvittaessa tinkiä, mikäli budjettisi ei salli kaikkien mahdollisten muutosten toteuttamista.

 

Tutustu Saagataloihin lisää:

Minulla on jo tontti
-> lähetä tarjouspyyntö alla olevalla lomakkeella tai tutustu talomalleihin

Minulla ei ole tonttia
-> ota yhteyttä myyjään alla olevalla lomakkeella tai katso myytävät kodit

 

Kysy lisätietoja tai lähetä tarjouspyyntö