Saagatalot by Slogan

Usein kysyttyä

Tarvitsetko apua?

Tässä on lista kysymyksistä, joita useimmat asiakkaamme pohtivat jossakin vaiheessa ennen ostopäätöstä tai rakennusprojektin aikana. Jos et löydä vastausta kysymykseesi, olethan meihin suoraan yhteydessä.

Usein kysytyt kysymykset - UKK

Varainsiirtovero maksetaan vain tontin osuudesta, koska tontti + talo -kohteissa kiinteistökauppa tehdään vain tontista. Kiinteistökaupan varainsiirtovero on 4%. Itse talo myydään pienurakkasopimuksella, josta ei tarvitse maksaa varainsiirtoveroa. Omistus siirtyy asiakkaalle valmiusasteen mukaisesti. 

Esimerkkinä:

”Perinteinen” talokauppa valmiista talosta:
Talon ja tontin yhteishinta: 350.000 €
Varainsiirtovero koko summasta 4%: 14.000€

Saagatalojen täysvalmis tontti + talo:
Talon hinta: 250.000 €
Tontin hinta: 100.000 €
Varainsiirtovero vain tontista 4%: 4.000 €

Säästö = 10.000 €


Jos tontti tulee suoraan Saagataloilta, Saagatalojen myyjä tekee kiinteistökaupat. Jos tontti tulee välittäjän kautta, välittäjä tekee kiinteistökaupat.  


Jos tontti tulee Saagataloilta, myyjä hoitaa asiakirjat. Jos tontti tulee välittäjän kautta, välittäjä hoitaa asiakirjat. Saagatalojen myyjä hoitaa aina hallinnanjakosopimuksen. 


Pienurakkasopimus on itse talon rakentamisesta tehtävä sopimus, jossa rakentaminen maksetaan maksuerissä. Maksueriä on yleensä noin 20 kpl. Omistajuus siirtyy rakennuttajalle maksuerien mukaisesti. 


Kun kyse on täysvalmiista talosta, kokonaisbudjetti tulee Saagatalojen kautta ja Saagatalot vastaa siitä.


Saagatalot myy täysvalmiita kokonaisuuksia, jossa kaikki kuuluu samalle sopimukselle (tilausvahvistuksen mukaisesti). Haluamme tarjota asiakkaalle mahdollisimman helpon tavan rakentaa uusi koti, ja tällöin meidän pitää vastata kaikesta, jotta se on helppoa. 


Asiakkaan rooli on olla suunnittelussa mukana ja suunnitella oma koti, sekä päättää lähinnä sisustuksista ja tekniikasta. 


Pankille täysvalmiin kodin kokonaisbudjetti on selvillä heti alusta lähtien, joten projektin edetessä ei tule yllättävää lisälainoituksen tarvetta. Kohde valmistuu aina määräajassa, jolloin vakuudet ovat ajan tasalla. Muilla valmiusasteilla (esim. sisustusvalmis) kokonaisbudjetti on asiakkaan vastuulla ja voi projektin edetessä nousta yllättävästi. Pankille täysvalmis koti on siksi houkutteleva lainoituskohde.


Asiakkaan ei tarvitse tietää rakentamisesta mitään, tai kilpailuttaa hankkeen eri työvaiheita. Kaiken tarvittavan saa saman katon alta. Täysvalmis on helpoin tapa rakentaa oma uusi koti. Saagatalot vastaa budjetissa pysymisestä, joten asiakkaalla ei ole sen suhteen riskiä. 


Pankki huolehtii hallinnanjakosopimuksen kirjaamisesta maanmittauslaitokselle ja laskuttaa siitä asiakasta. 


Pankki hakee lainhuudon. 


Saagatalot vastaa kaikesta, purku sisältyy aina sopimukseen.


Saagatalot hakee liittymät ja rakennusluvan asiakkaan valtuuttamana.


Ei mitään, jos asiakas ei tee hintaan vaikuttavia muutoksia. Tontista pitää maksaa varainsiirtovero. 


Ennen rakennuslupaa tehtäviä muutoksia, jotka eivät tuo materiaali- tai asennuskustannuksia, on mahdollista tehdä ilman lisäveloitusta. 


Rakentajan ideakuvasto

Tilaa tästä sähköpostiisi uuden kotisi suunnittelun tueksi ILMAINEN inspiraatiokuvasto, josta löydät ideoita ja vinkkejä uuden Saagatalosi suunnitteluun!

Talomallit

Tutustu talomalleihin

Tutustu talomalliemme esimerkkeihin ja löydä sinulle sopiva ratkaisu, vaikka eri malleja yhdistelemällä. Ota yhteyttä myyjään, joka auttaa unelmien kotisi suunnittelussa!

Talomallit