Saagatalot

Saagatalot Oy tiedottaa

Täysvalmiita pientaloja myyvä Siklatalot Oy on kevään 2020 aikana irtoamassa Sikla-konsernista. Sen vuoksi yhtiön nimi vaihtuu Saagatalot Oy:ksi ja brändi uudistuu.

”Tarve irtautua Sikla-konsernista on kasvanut parin viime vuoden aikana, kun olemme huomanneet, että pientaloliiketoiminta ei hyödy ison konsernin palveluista. Pientaloliiketoiminnassa voittomarginaalit ovat melko pienet, siksi toiminnan täytyy olla kaikin puolin tehokasta ja kilpailukykyistä”, kertoo Saagatalot Oy:n va. toimitusjohtaja, Janne Nieminen.

Sikla-konsernin tilapuolen liiketoiminnan kasvettua vauhdilla, on monia konsernia koskevia päätöksiä tehty tilapuolen ehdoilla. Irtautumisen tavoitteena on, että pientaloliiketoimintaa pystyttäisiin paremmin kehittämään sen omilla ehdoilla, mahdollisimman ketterästi.

”Jatkossa Saagatalot tuottaa itse muun muassa tarvitsemansa hallinnon ja markkinoinnin palvelut. Näin niitä päästään kehittämään Saagataloille parhaalla mahdollisella tavalla”, jatkaa Nieminen.

Siklan vahvasta brändistä sekä hyötyä että haittaa

”Kuluttajista aika iso osa varmasti mieltää Siklan nimenomaan pientalojen rakentajaksi, sillä siitä yhtiön tarina on alkanut. Siksi on haaste saada vietyä viestiä kuluttajille siitä, että pientalojen rakentaminen on siirtynyt erilleen Siklasta. Sitä työtä pitää tehdä pitkään, jopa useita vuosia”, kertoo Saagatalojen markkinointipäällikkö Elisa Niemelä.

”On kuitenkin hyvä asia, että Siklan brändi on vahva ja maine hyvä, sen pohjalle on hyvä alkaa rakentaa meidän omaa, uutta brändiä”, Niemelä jatkaa.

Omat haasteensa on tuonut tiukka aikataulu, jossa brändiuudistusta on lähdetty tekemään. ”Aloitimme prosessin tammikuussa, ja tiukka deadline asetettiin maaliskuun loppuun. Uudet kotisivut julkaistaan 1.4.”, Niemelä kertoo. ”Sikla tulee näkymään meidän markkinointimateriaaleissa vielä jonkin aikaa, mutta tavoite olisi, että vuoden loppuun mennessä olisimme saaneet kaikki mahdolliset materiaalit uudistettua”, Niemelä toteaa.

Kilpailukykyinen tuote ja toimiva koneisto luo uskoa siihen, että kuluttajat löytävät jatkossa Saagatalojen tuotteiden pariin. ”Myymme edelleen täysvalmiita tontti + talo -koteja Etuovessa ja Oikotiellä. Sieltä varmasti suurin osa kuluttajista meidät löytää muutenkin. Tässä kyseisessä tuotteessa mikään muu toimija ei vielä ole pystynyt meidän kanssamme juuri kilpailemaan. Meillä on myös todella osaava ja kokenut henkilöstö, jonka avulla lähdemme viemään Saagatalojen tarinaa eteenpäin ja rakentamaan omaa vahvaa brändiä”, Niemelä kertoo.

Ei vaikutuksia asiakkaiden tai henkilökunnan asemaan

Uudistuksen jälkeen yhtiön toiminta jatkuu ennallaan, joten muutos ei vaikuta asiakkaiden tai henkilökunnan asemaan. Yhtiö jatkaa toimintaa yhtenä Suomen suurimmista pientalotoimittajista Oulun seudulla, Pirkanmaalla sekä Uudellamaalla tarjoten edelleen markkinoiden laajinta täysvalmista talotoimitusta. Tontti + talo –ratkaisu säilyy myös ennallaan. Lisäksi jatkossa tarjotaan myös muutto- ja sisustusvalmista talotoimitusta.

Faktoja Saagatalot Oy:stä

  • virallinen nimenmuutos tapahtui 28.2., markkinointiviestinnässä muutos tapahtuu asteittain
  • Sikla-konsernista irtautuminen tapahtuu kevään 2020 aikana
  • pääomistajat Janne Nieminen ja Antti Sikala
  • perustettu vuonna 2007 Oulussa
  • vuoden 2019 liikevaihto: 27,8 Me
  • työllistää suoraan 54 henkilöä
  • vuonna 2019 Suomen 12. suurin talotoimittaja (1)
  • rakentaa pientaloja (omakotitaloja, paritaloja ja erillistaloja) Oulun seudulla, Pirkanmaalla ja Uudellamaalla
  • tunnetuin tuote: täysvalmis talotoimitus, joka sisältää koko rakennusprojektin alusta loppuun, sekä tontti + talo -konsepti, jossa asiakas saa sekä tontin että täysvalmiin talotoimituksen

Lähteet:
1) Suomalaisten talotoimittajien joukossa 12. suurin talotoimittaja vuonna 2019
https://www.suomirakentaa.fi/talopaketit/talopaketin-valinta/suurimmat-talotoimittajat

Lisätietoja antaa:
Janne Nieminen
va. toimitusjohtaja
Saagatalot Oy
p. 044 534 0543

Elisa Niemelä
markkinointipäällikkö
Saagatalot Oy
p. 040 577 1054